De voordelen van Flying Blue miles uitgelegd!

Er zijn verschillende voordelen door deel te nemen aan het flying blue spaarprogramma van KLM. Alle voordelen zullen we aan je uitleggen in dit artikel. Naast het miles sparen heeft u ook een flying blue level. Uw level bepaald de mate van korting, voordelen die je krijgt en miles die je verdient bij het kopen van een vliegtuigticket.

  • Gratis vluchten
  • Upgrades
  • Extra bagage
  • Stoelreservering
  • Gratis vluchten
  • Upgrades
  • Extra bagage
  • Stoelreservering

Voordelig of gratis vliegen met Flying blue miles

Voordelen Flying Blue - Gratis vluchtenEén van de meest voor hand liggende voordelen van Flying Blue miles sparen is korting of zelfs een gratis vliegticket. Zo kan je door flying blue miles te sparen met KLM, Transavia of partner van KLM gratis vliegen naar elke bestemming. Hierbij geld wel hoe groter de vliegafstand hoe meer miles je nodig dient te hebben. De bijkomende kosten (belastingen en toeslagen) dien je nog wel zelf te betalen. Je hoeft niet echter je hele ticket met flying blue miles te betalen, KLM biedt ook miles&cash aan. Hierbij kan je een vliegticket deels met miles betalen en deels met geld. Heb je al een bestemming op het oog? Met de miles calculator kan je berekenen hoeveel miles het kost voor een enkeltje of retour naar jouw gewenste plek van bestemming. Dan weet je direct hoeveel miles jij nog moet sparen om gratis te vliegen.

Maandelijks heeft KLM ook nog promo rewards. Je vliegt dan voor minder miles naar bestemmingen binnen of buiten Europa. Deze aanbiedingen kunnen zijn voor economy class, first class of business class tickets met percentages tot wel 50% korting. Ben je flexibel in je bestemming laat je dan leiden door de promo rewards.

 

Extra’s tijdens je vlucht.

In de luchtvaartindustrie is tegenwoordig een gereserveerde plaats niet meer inbegrepen in het vliegtuigticket. Om te voorkomen dat je bij dient te betalen met cash kan je ook je miles inzetten om een stoel te reserveren voor je vlucht.

Af en toe is het ook mogelijk om je gekochte vliegtuigticket up te graden naar een hogere klasse (lees: firs of businessclass). Dit is niet bij elke vlucht mogelijk. Of een upgrade tot de mogelijkheden behoort kun je zien als je bent ingelogd op klm.com. Ook extra bagage, een luxere maaltijd of zelfs toegang tot een exclusieve lounge kan worden betaald met miles.

Korting of gratis overnachten in hotels

Zet je miles in om een nacht te slapen in een hotel. Je kunt dit gemakkelijk doen door naar de website Hotels for miles te gaan. Hierbij kan je ervoor kiezen om alleen miles in te zetten of gedeeltelijk met miles te betalen en bij te betalen. In verhouding kost dit veel miles. Zelf gebruik ik hotelovernachtingen om te sparen voor miles i.p.v. een manier om miles uit te geven.

 

Gratis producten met Flying Blue miles

Je miles kun je gebruiken om producten zoals elektronica, mode artikelen of parfums van te kopen. Voor een geheel overzicht van artikelen kun je de KLM of Flying Blue shop bekijken. Relatief zijn je miles in een deze shop minder waard dan wanneer je ze omwisselt voor vliegtickets.

 

Enthousiast?

Lees alles over hoe je snel flying blue miles kunt sparen

Ontvang nu 20.000 flying blue miles

Vraag nu een American Express Flying Blue Gold creditcard aan en ontvang gratis 20.000 miles.